Forgotten man

Budapest Bár

2017. augusztus 23. 11:14 - Forgotten man

Habár ismertem a Budapest Bár zenekart, szívesen hallgattam a számaikat, de keresni, nem kerestem őket. Ha az unokahúgom nem lenne hatalmas rajongójuk, sosem kezdek el koncertekre járni...és egy tartalmas, minőségi szórakozást nyújtó élménytől fosztom meg magam. Személyes ajánló azoknak, akik még nem ismerik a Budapest Bárt. 

Az eddig sem volt kérdés, hogy az öt fős csapat kiváló zenészekből áll. Farkas Róbert eredetileg egy album erejére trombitálta össze a zenekart és invitálta öröm zenélni az azóta állandó énekesekké avanzsált művészeket. A sikerre való tekintettel együtt maradtak és tíz éve szórakoztatják a közönséget. Farkas Róbert virtuóz hegedűjátéka mindig lenyűgöz. Farkas Mihály nemcsak egyszerűen cimbalmozik, művésze a hangszerének. Farkas Richárd szó szerint vérbeli zenész, sosem járt zeneiskolába. Ökrös Károly egészen egyedi hangokat csal elő harmonikájából. A zenekar dobosa Kisvári Ferenc, aki komfortosan érzi magát bármely zenei stílusról legyen is szó. 

Az énekes sora sem kevésbé színes: Bohumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibi Kollár- Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Kriszitán, Mező Misi és végül Tania Saedi. Mindegyik művész a maga, egyéni stílusát ötvözi a Budapest Bár zeneiségével. Kiválóan kiegészítik egymást és nincs olyan koncert, aminek "meló szaga" lenne. Érezhető: ezeken a fellépéséken mindenki örömmel vesz részt.

Mindegy, hogy kis kocsma, Állatkert vagy Budapest Park... a zenekar ugyanazzal a zenei igényességgel lép a közönség elé. Számaik, zenei nyelvezetük-, és stílusuk újra és újra elvarázsolja közönségüket. Nótáik hangszerelése a legporosabb, századfordulói dallamot is szerethetővé, dúdolhatóvá teszi. Népszerűségüket és kortalanságukat mi sem  tükrözi jobban: rajongóik között az egészen pici gyerekektől, az idős hallgatókig minden korosztály képviselteti magát. Szívmelengető látni, ahogy a tinédzser együtt ropja a nagymamájával a dédi által dúdolt slágerek egyikét. Ha a zene kultúrákon és konfliktusokon átívelő nyelv, akkor a Budapest Bár mind mondanivalójával, mind pedig igényes játékával képes elsimítani a világban zajló konfliktusokat. Szívből remélem, hogy az első kerek évfordulót még sok követi. Boldog születésnapot Budapest Bár!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forgottenman.blog.hu/api/trackback/id/tr3412773978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása