Forgotten man

Fényhordozók

2017. május 22. 15:23 - Forgotten man

A Maladype Színház rendszeresen ad otthon Szirtes Edina Fényhordozók programjának. Beszélgetés zenén innen és zenén túl. A házigazda Szirtes Edina Mókus, az est moderátora Gaskó Balázs. 

 Fényhordozók...hétköznapi emberek, akiket összeköt az érték, az alkotás vagy éppen a hit.

„Honnan ez az erő”? – írja az est házigazdája – „Csak a HITtel tudom megmagyarázni. Minden ami többé válik általa, az jelen van ezeknek az alkotóknak az életében. Mindent többé tesznek. Mert hisznek. Ezért lesznek Ők is többek és többek... A Hit maga a Titok.” ... „Szeretném egymás mellett látni ezeket az embereket; bemutatni őket - mert biztos vagyok benne, hogy ugyanazt a fényt látjuk meg bennük mindannyian.”

A kulcs a találkozás élménye. A megszülető pillanat varázsa. Igaz emberek, egyéniségek találkozása zenei aláfestéssel. Az évad utolsó beszélgetésének két vendége két egymástól oly távol, mégis közeli személyiség volt: a kiváló riporter, külpolitikai újságíró Al Ghaoui Hesna illetve a beatboxos, dobos, űtőhangszeres Fekete János "Jammal". A háborús övezet edzette Al Ghaoui Hesnában egyszerre ismerhettük meg a professzionális televíziós személyiséget, az érzékeny nőt és anyát illetve a mindennapjainkat átható politikai-, szociális és vallási kérdésekre érzékeny Embert. A fiatal zenész, Jammal kendőzetlen őszinteséggel mesélt a muzsikusok nehézségeiről, saját pályájának kihívásairól vagy éppen félelmeiről. Gaskó Balázs remek keretet szabott a pergő, tempós és érdekfeszítő beszélgetésnek. Műsorvezetői rutinjának köszönhetően nem engedte el az élő beszélgető műsorokra jellemzően a néző kezét, egy pillanatra sem hagyta lankadni a figyelmet, ellaposodni a beszélgetést. Szirtes Edina közbevetései, gondolatisága izgalmas "ízekkel" fűszerezte a két vendég találkozását. Mókus csodálatos hangja, lenyűgöző zenei világa a JELEN-LÉT érzésével ajándékozta meg a közönséget.

A Maladype Színház ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: a Fényhordozók programsorozattal ismét varázslatos szellemi tájakra kalauzolta nézőit. 

 

VENDÉGEK:
Al Ghaoui Hesna | riporter, külpolitikai újságíró
Fekete János "Jammal" | beatboxos ,dobos, ütőhangszeres
Moderátor: Gaskó Balázs | televíziós műsorvezető
Az est házigazdája: Szirtes Edina Mókus | énekes, hegedűművész

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forgottenman.blog.hu/api/trackback/id/tr5712532287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása