Forgotten man

Pechvogel...

2017. április 03. 23:51 - Forgotten man

Végy egy átlagos, tavaszi napot. Süt a nap, csicseregnek a madarak. Örömmel tekintesz az új nap elébe... 

Aztán szembesülsz a ténnyel: két könyvelő között elvész az információ. A sok egymásra mutogatás közepette nem derül, melyik mit vétett, de az biztos: kevesebb adót fizettél, mint kellett volna. Sebaj, online banking és pillanatok alatt orvosolod a problémád. Vagy nem? Mert sem az online-, sem a telepített rendszer nem elérhető. Hosszas húza-vona után közli a telefonos ügyfélszolgálat: más sem tud utalni, ne nyavalyogj. Irány a bank. Mert a bank ügyintéződ egy Angyal - laza fél óra alatt papír alapon elintéz mindent, ami online nem megy.  Ha már úgyis itt vagy, nézz rá a számláidra. Itt a remek alkalom, hogy elhűlten szembesülj a ténnyel: ez a csodás és az ügyfeleit gondosan megtartani akaró intézmény az eddigi éves, befektetési díjat az ide évtől negyedévente vonja és a privát számládról - ennek köszönhetően - hiányzik egy gömbölyű összeg. Egy kisebb idegroham után mosolyt erőltetsz az arcodra, hisz még mindig süt a nap és ezért igazán nem éri meg elszúrni a napodat.

Így hát beülsz az autódba és megkeresed az elveszettnek hitt jókedved. A jó hír, hogy délután kettő körül már valóban intézheted, amit a mai napra terveztél. Két kilométer és bumm... mindórás kismama eltéveszti az előre és hátra irányt. Csak kicsit húzta meg az alig három hónapos autód. Nyilván bedobja a mindjárt megszülök dumát, így Te pedig nyilván lemondasz a betéti lapról, csak nehogy az orrod előtt szüljön. Mondván most már baj nem érhet, elindulsz utadra.

Megnyugodva ülsz be a barátaiddal egy limonádéra kora este, hisz ma már annyi bosszúság ért: igazán megérdemled. A kávézó teraszáról látod, hogy egy barátodnak dolgozó világosító kollégák tilosban parkolnak, így jó fej vagy és szólsz: nem lesz az jó. Nyilván te vagy a hülye és némi gúnnyal az ajkukon otthagynak. Mert "cukifej" vagy, amikor jön a közteres, aki az éjszakai területfoglalás apropóján keresi a gyanútlan áldozatait még gyorsan kidumálod a számodra idegen, de egy barátodnak segítő köcsögök tilos parkolását. Megveregeted a saját vállad: újabb jócselekedet. Ezek után ma már tényleg több baj nem érhet.

Hahaha...kacagnak az Örödögök. Naív vagy. Hazaérsz, kezed tele csomaggal, leraksz mindent. Fordulsz vissza, hogy bezárd magad mögött az ajtót. Kulcs be és egyszer csak se ki, se be. Se jobbra, se balra. Mikor is adja meg magát a zár, ha nem egy ultra rémes és még annál is szörnyűbb nap késő estéjén. Alig tizenhat óra alatt ötödjére kezded el magadban keresni az optimizmus szikráját. Nézzük a dolgok jó oldalát: még jó, hogy létezik éjszakai zárcsere szolgáltatás... mit több, az a prognosztizált egy óra, ami lassan kettőbe hajlik éppen elég, hogy lejegyzed a Pechvogel naplóját. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forgottenman.blog.hu/api/trackback/id/tr1312399333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása